Mycket info på första inlägget 27/12

Ska börja med att dra igenom allt som hänt sen den 20 Oktober. Fick beskedet om bröstcancer och allting förändrades på 2 sek. Varför jag? Kommer jag dö? Vad ska familj och vänner säga? Många frågor som poppade upp i skallen denna dag. En kirurg och en sjuksköterska från St Göran förklarar för mig när jag hunnit smälta beskedet, att jag har upptäckt tumören i tidigt skede, tumören är endast 2 cm och dom låter positiva och förklarar för mig att jag kommer inte att dö!
Dom säger att jag är i goda händer och kommer ha stenkoll på mig i fortsättningen.
Det är så mycket som händer....Iallafall bokas det in en operationsdag, den 10 November ska skiten bort!
Hoppar på en studie om nån ny magnetkamera som dom håller på att forska om (Allt för forskningen)!


10 November Operationen...

Infinner mig på St Göran på morgonen, lite nervöst men känns ändå bra att bli av med skiten.
Operationen går jättebra, cancercellerna hade hunnit smita två utav mina lymfkörtlar så kirurgen fick under operationen besluta att ta bort mer lymfkörtlar än vad man hade trott, men allting gick bra!
I och med att jag är ung och för att cancern hade hunnit sprida sig så har läkarna beslutat att dom ska ge mig cellgifter, inte kul!
Efter några dagar känns allting bra, det enda som är lite knas är nerverna i armen som bråkar med mig, kirurgen va tvungen att klippa lite i nerverna för att komma åt fler lymfkörtlar.

Sjukskriven 3 veckor.

Ett beslut måste fattas under dessa 3 veckor.... Min kära sambo Johan och jag måste vara beredda på att cellgifterna kan slå ut mina äggstockar i kanske flera år framöver, å visst faan vill vi ha barn! Så jag blir remitterad till Karolinska Huddinge Fertilitetsenheten en vecka senare. Väl där får jag göra en undersökning och allt ser bra ut, så dom starta med en gång, får med mig TRE olika sprutor hem, varav 2 olika ska jag ta varje dag i 8 dagar i magen hemma och den tredje dan innan operationen...själv? Näää Johan fick göra det ;0) Hatar sprutor!
Den 30 November fick vi tid för "äggplockning". Det va en upplevelse, man låg på en säng på rad med bara tunna gardiner mellan varje säng, mina grannar fick opereras före mig, den ena låg och jämrade sig och hade ont, den andra svimmade och spydde....HUR FAAN SKA DET HÄR GÅ??  tänkte jag, skitnervös! Men med lite morfin i sig en stund senare så var det inga bekymmer :0) Mådde hur bra som helst och allting gick jättebra. 16 ägg plockade dom, det va ju en jävla tur att dom fick ut så många för i slutändan blev det 7 st som nu ligger infrysta och klara.
Resten? Gick sönder.....?

Hemma och vilar några dagar....


Väntar på besked på NÄR jag ska börja med cellgifterna.......vill börja!!

Tar tid, otålig....får tid den 10 December, ska göra EKG, lungröntgen och nånting som heter MUGA som mäter hjärtfrekvensen.. Måste vara frisk för att kunna bli förgiftad.
Min älskade vän Bella följer med mig denna dag till sjukhuset. Allting går bra...men vill ha ett beslut på NÄR ska jag få börja!!
Nu kommer jag inte ihåg datumet men tror den 17 December får jag gå på infomöte om vilka biverkningar cellgifter kan ge, har med mina underbara vänner Bella och Maria för detta roliga möte..... OH MY GOD!

Några Roliga Biverkningar:

* Illamående, kräkningar  (check)

* Torr i käften, metallsmak i munnen (check)

* Förstoppning (check)

* Dödstrött (check)

* Håravfall (peruk, check)

Det finns mer men dessa räcker tycker man....


Dan före dan.... Fick tid äntligen, 21 December klockan 9.00 på Danderyd

den 20 December åkte jag och Johan till Södersjukhuset (har nu varit på typ alla sjukhus) för att operera in en PICC-line... det är ju så att cellgifter kan man inte bara få direkt in i armen, för då går blodkärlen sönder (Brrr)
så jag valde mellan att operera in en dosa under nyckelbenet (ärr över bröstet resten av livet) eller en slang från armen, in i en ven som går till hjärtat där gifterna pumpas ut snabbt i blodet.
Så denna underbara slang fick jag dan innan cellgifterna, det va faktiskt rikigt obehagligt att ligga på ett operationsbord helt klarvaken och bli opererad så där....Som tur va så gick själva operationen på 5 min och själva slangen kände man ingenting utav. Det jobbiga med PICC-line är att den måste hållas "ren" så man måste byta den 1 gång i veckan...inte själva slangen i kroppen men den del som sticker ut.
*Bella* Jag får inte bada med den heller :0(


Så va den då här, dagen som jag "väntat" på....

21 December........vilken helvetets dag!

På sjukhuset mår jag bra under själva behandlingen och även en stund när jag kommer hem.... sen visste jag varken ut eller in.... Var fast mellan himmel och helvete! Kunde inte hålla ögonen öppna var så trött, mådde så illa, försökte intala mig själv att jag inte mådde illa (man ska INTE behöva spy säger dom) Men tillslut gick det inte att hålla tillbaka. Metallsmaken kommer krypandes, allting smakar metall, ALLT!  Att få i sig vatten var bara det svårt! Livrädd för att bli förstoppad, för det sa dom på sjukhuset att det är det typ värsta som kan hända. Så dricker laxeringsdroppar flitigt. Primperan heter mina illamående tabletter som dennna dag inte hjälper ett skit.
Jaja helvetedagen över... eller?
Mår lika dåligt dag 2 och nästan lika dåligt dag 3... Va faan Julafton dag 4!!
Träffas ändå hemma hos mamma och pappa med Johans familj också, och får i mig lite julmat. Sen blidde jag trött och vilade fram och tillbaka under hela Julafton, tror att det var tack vare alla tabletter som jag tog mig kraft att orka!

Idag...27/12

Idag sitter jag här och skriver, har bakat mina kära Mozartkulor, som jag egentligen brukar göra på Julafton men inte orkade......fortfarande seg....en vecka efter behandlingen...normalt? Vet inte.
Saknar att leva "normalt" redan, vill att det ska vara April NU!


Shit det här blev ett långt inlägg, har säkert missat en massa saker, datum som inte stämmer osv....
Men det va skönt att skriva av sig. Tack systeryster! <3

Fortsättning följer.....Kommentarer
Postat av: Gunilla Thunell

Oh, lilla gumman, vad du är tapper. Jag tycker så synd om dig, som ska behöva gå igenom allt detta. Men du ska se att allt blir bra till slut.

Kram Gunilla

2010-12-27 @ 18:24:47
Postat av: Mammi

Fint skrivet gumman ....bra med en blogg och få skriva av sig ! De här kommer bli bra till slut ...love you ....Kramar MAMMA !

2010-12-27 @ 19:07:36
Postat av: CARRO

Bra jobbat syster! Fortsätt skriva så lovar jag att jag ska klämma mig på tuttarna ofta! Vi ska fixa mycket mer med designen, men det blir allt eftersom! Keep fighting <3

2010-12-27 @ 19:35:52
Postat av: Eva Berge

Kära Therese ! Jag känner så starkt med dej <3

Det är bra att du skriver av dej.Det verkar som du har ganska mycke jävlaranamma i dej så jag är övertygad om att du fixar detta.Min mamma fick beskedet livmoder cancer för sju år sedan,hon opererades och fick cellgifter.Cancern kom inte tillbaka och hon mår kanon idag.Ville bara berätta så du förstår att allt inte behöver se mörkt ut. Du har din familj som stöttar och älskar dej,och vi är många som tänker på dej. 1000 kramar från din mammas vän Eva Berge

2010-12-27 @ 20:23:59
Postat av: Eddie

kämpa hårt, vännen min! Tiden går fort, snart kan du springa runt i vårsolen med allt detta bakom dig. kraam

2010-12-27 @ 20:33:14
Postat av: Bella

Du är en kämpe kampis...Du kommer klara detta.

Önskar att man kunde hjälpa dig på något sätt.

Att man kunde få ta hälften av all smärta...

Älskar dig och allt kommer bli bra vi får ta en dag i taget...Tusen puzzar å kramar

2010-12-27 @ 20:44:31
Postat av: Maria

You go girl..Kampa pa!! Tanker pa dig babe nar jag cruisar omkring i USA, onska du kunde vara med mig har istallet men whatta hell du o johis kommer gora USA again soon :) !! Du kommer att klara detta, you are fighter det vet vi alla...Alskar dig..see you soon biatch :) !! PUSS

2010-12-28 @ 03:20:42
Postat av: Maya Passell

Vackra Therese.

Du kommer att tappa ditt hår och få låna peruk!

Men du kommer att ha världens vackraste hår när du

sen´är frisk.Jag avundas min systers lockar idag. Hon hade cancer för 3 år sedan.Hon har aldrig varit

vackrare!Kämpa!! Kram Maya

2011-01-01 @ 20:45:33
Postat av: Maia

Hej!

Halkade in av en slump på din blogg ..skönt att läsa om någon i samma situation..ung" och BC..ligger dock ett par veckor "efter " dig i behandling..livrädd för cyton å att kräkas ..blää men bara att gilla läget.,om en vecka får jag veta hur min kropp reagerar på första FEC behandlingen.

Styrka till dig "bröstsyster"!

2011-01-01 @ 22:35:56
Postat av: Till Maia!!

Heej! Lust att byta mail så vi kan prata lite min mail är tirre83@hotmail.com hör av dig om du behöver prata vettja!!

2011-01-03 @ 22:04:15
Postat av: Maria

Heeej! Halkade in på din blogg då jag googlade om värk i kroppen av Taxotere. Jag är 33 år o våra erfarenheter är väldigt lika. Jag opererades på S:t Göran i dec 2010, plockade ägg på Huddinge o genomgår nu cellgifter (precis gjort beh 5 av 8) på SÖS. Jag ska oxå strålas efter det, ska du genomgå det oxå? Läser att du ligger lite före mig, så fantastiskt skönt för dig att du snart är klar!! Mkt fint initiativ m bloggen, skönt att känna-igen-sig-läsa!! Kram till dig!!

2011-04-07 @ 07:54:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0